Derby County is gered: schatrijke supporter neemt club over

Reacties

Derby County is financieel uit de brand. De club was al langer op zoek naar een nieuwe eigenaar en heeft die gevonden in vastgoedbedrijf Clowes Developments.

Derby County is gered: schatrijke supporter neemt club over

Derby degradeerde dit seizoen uit het Championship, maar was zonder puntenstraffen veilig geweest. De club van de onlangs opgestapte manager Wayne Rooney moest 21 punten inleveren vanwege financiële wanorde en eindigde als nummer 23. De zoektocht naar een nieuwe eigenaar verliep vervolgens ook niet vlekkeloos; zo kreeg kandidaat Chris Kirchner niet op tijd het geld bij elkaar.

Competitieorganisator EFL zag dat de tijd begon te dringen en besloot zich te mengen in het verkoopproces, om zo de druk op te voeren. Hoeveel geld er gemoeid gaat met de overname, is niet bekend.

Derby is nu weer in staat om schuldeisers te betalen en voldoet zodoende weer aan de eisen van de EFL. De overname stelt de toekomst van de club 'op de lange termijn' veilig, aldus The Rams.

De redder van Derby is dus Clowes Developments, dat geleid wordt door David Clowes. Hij is een fan van Derby van het eerste uur en beschikte in 2018 over een vermogen van ongeveer 290 miljoen euro, aldus de Sunday Times.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.