Depay legt de lat hoog: 'Wil een Man Utd-legende worden'

Reacties

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het niet bij Memphis Depay. De aanvaller is sinds zijn tranfer van PSV naar Manchester United al langzaam aan het uitgroeien tot een publiekslieveling en wil zelf niets liever dan die status nóg verder uitbreiden.

Depay legt de lat hoog: 'Wil een Man Utd-legende worden'

Depay mocht tijdens de oefentrip door de Verenigde Staten al twee keer de eerste helft spelen van Louis van Gaal. Tegen Club América maakte hij zijn officieuze debuut, tegen San Jose Earthquakes tekende hij direct voor zijn eerste doelpunt. Fans vergelijken de jonge Oranje-international al voorzichtig met Cristiano Ronaldo. Zo ver is het nog lang niet, weet Depay, die desondanks grote plannen heeft.

'Het is voor mij belangrijk om me alleen te focussen op de volgende wedstrijd, en niet te ver vooruit te kijken. Iedere wedstrijd moet ik mijn werk doen. Maar ik zal eerlijk zijn: natuurlijk wil ik ooit een Manchester United-legende worden', vertelt hij in gesprek met Sky Sports. 'Hopelijk gaat dat me op een dag lukken.'

Het feit dat de supporters - net als enkele voormalig spelers van The Red Devils - potentie in hem zien, doet Depay goed. 'Het is een eer om dat soort positieve geluiden te horen van de fans en van clubiconen, daar ben ik echt dankbaar voor.' Zaterdagavond speelt United in de VS tegen Barcelona, in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) treft de ploeg Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.