Basiself met Blind en Depay stemt Van Gaal tevreden

De eerste helft van Manchester United tegen San Jose Earthquakes (3-1) kon manager Louis van Gaal wel bekoren. De teamwissel bracht na rust echter weinig goeds.

Van Gaal begon tegen de opponent uit de Major League Soccer in vrijwel zijn sterkste opstelling. Nieuweling Matteo Darmian begon als rechtsachter, Daley Blind vormde centraal achterin een duo met Phil Jones en aankoop Morgan Schneiderlin stond op het middenveld. Voorin stond Memphis Depay samen met Wayne Rooney.

'Over de eerste helft was ik tevreden', zei Van Gaal over de elf die ervoor zorgden dat United met een voorsprong kon gaan rusten, mede door de eerste treffer van Depay in Engelse dienst. Van Gaal kon niet beschikken over de geblesseerde keeper David de Gea, die hij zaterdag tegen Barcelona weer tot zijn beschikking hoopt te hebben.

Na rust kwam er op keeper Sam Johnstone na een heel nieuw team binnen de lijnen, met ook Bastian Schweinsteiger op het middenveld. Maar een succes werd dat volgens de Van Gaal niet. 'Hij was ook slecht. Maar het kan gebeuren dat spelers een slechte wedstrijd spelen als ze pas drie of zes dagen getraind hebben. In zijn eerste wedstrijd voor ons speelde Bastian goed, nu heel slecht. Dat hoort allemaal bij het proces.'

'Er was slechts één hoogtepunt in de tweede helft en dat was Pereira', doelde Van Gaal op de treffer van Andreas Pereira. De in België geboren Braziliaan, die in 2011 werd overgenomen van PSV, bepaalde na een uur de eindstand op 3-1.