Van Gaal baalt van One Direction-concert

Louis van Gaal blikt tevreden terug op de 1-0 oefenzege op América. De manager van Manchester United was niet te spreken over de grasmat.

Dankzij een rake kopbal in de vijfde minuut van aankoop Morgan Schneiderlin won United de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 'Het was onze eerste wedstrijd van 45 minuten', reageerde Van Gaal, die halverwege zijn hele elftal wisselde, na de wedstrijd. 'Ik was vooral benieuwd naar onze defensieve organisatie. We gaven geen doelpunt weg, slechts één of twee kansen. Daar ben ik dus tevreden over.'

'We speelden als een team en América was erg goed aan de bal, de spelers waren agressief en snel. Het was dus niet makkelijk', vervolgde Van Gaal. 'Al mijn spelers hebben hun taak uitgevoerd en hebben gedaan wat ze moeten doen in onze filosofie, dus daar ben ik blij mee. En door de overwinning zijn we goed begonnen aan de strijd om de International Champions Cup.'

Over de grasmat in Seattle was hij minder te spreken. Twee dagen voor de wedstrijd gaf One Direction nog een concert in hetzelfde stadion. 'Het speelveld was moeilijk, aangezien de onderste laag kunstgras was en het veld daardoor de hele tijd bewoog. Je zag veel spelers uitglijden. Daardoor kan je blessures krijgen, dat was mijn grootste zorg. In Engeland hebben we Old Trafford, dat wordt alleen gebruikt voor voetbal. Niet voor enterntainment. Geen One Direction.'