Trefzekere Depay bezorgt Manchester United de zege

Memphis Depay heeft een groot aandeel gehad in de oefenzege van Manchester United op San Jose Earthquakes (3-1), waarin de Oranje-international zijn eerste treffer voor de club maakte.

Na een halfuurtje leek Depay het elftal van Louis van Gaal op voorsprong te zetten, maar hij kon net niet bij het passje van Juan Mata. Toch bracht hij met die schijntrap de keeper aan het twijfelen, die de bal via de binnenkant van de paal binnen zag hobbelen.

Vijf minuten later was het wel overtuigend raak voor de ex-PSV'er. Na een verkeerde terugspeelbal kreeg hij de bal mee over links en scoorde hij overtuigend door koeltjes binnen te schuiven. Fatai Alashe deed op slag van rust wat terug.

Na rust wisselde Van Gaal op keeper Sam Johnstone na zijn hele basiselftal, waaronder ook Daley Blind. Andreas Pereira zette na een uur spelen de eindstand op het bord (3-1). De wedstrijd maakte deel uit van de International Champions Cup. Eerder won Manchester United van Club América uit Mexico (1-0).

Bekijk hier de beelden van Depay tijdens het duel met San Jose Earthquakes.