Depay kan zich meten met Ronaldo en Van der Kuijlen

Reacties

Memphis Depay vertolkt dit seizoen een hoofdrol bij Eredivisie-koploper PSV. De 20-jarige aanvaller verbeterde dinsdagavond tegen NAC Breda een persoonlijk record.

Depay kan zich meten met Ronaldo en Van der Kuijlen

Depay zette zijn ploeg in het Rat Verlegh Stadion in de tweede helft op voorsprong met zijn dertiende competitiedoelpunt van dit seizoen (in zeventien optredens). Daarmee heeft de aanvaller zijn productie uit de vorige Eredivisiejaargang nu al verbeterd: toen kwam hij tot twaalf treffers in 32 duels.

Inclusief alle overige duels in dit seizoen staat de doelpuntenteller voor Depay op negentien goals, vijf goals meer dan tijdens het volledige vorige seizoen. Als we ook kijken naar zijn assists (vier), dan was Depay dit seizoen direct betrokken bij 23 van PSV's 79 doelpunten, net zoveel als in de complete vorige jaargang.

Depay staat nu op dertig doelpunten in 77 Eredivisieduels voor PSV. Historisch gezien is dat een uitstekende score voor een PSV-speler van zijn leeftijd. Hij is na Willy van der Kuijlen en Ronaldo de derde PSV'er met minstens dertig competitiegoals vóór zijn 21ste verjaardag, zo berekende Infostrada Sports.

Depay is met zes doelpunten in zijn laatste zes competitieduels bezig aan een sterke reeks voor PSV. De Eindhovenaren verloren dit seizoen bovendien nog geen enkel officieel duel waarin de aanvaller doel trof: dertien zeges en twee gelijke spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.