PSV heeft dit seizoen hoogste winstpercentage ooit

Reacties

PSV zette dinsdagavond in Breda met de 2-0 winst op NAC weer een belangrijke stap richting de 22ste landstitel. Met achttien zeges na 21 speelronden in dit seizoen heeft de koploper in de Eredivisie een enorm hoog winstpercentage.

PSV heeft dit seizoen hoogste winstpercentage ooit

● PSV wint dit Eredivisieseizoen 85,71 procent van zijn wedstrijden. Dat is vergeleken met alle 58 eerdere (volledige) Eredivisieseizoenen van de club momenteel het hoogste winstpercentage ooit.

● PSV was in het seizoen 2006/07 de laatste ploeg in de Eredivisie met achttien zeges na de eerste 21 duels. De ploeg van toenmalig trainer Ronald Koeman werd toen uiteindelijk kampioen na een waanzinnige nek-aan-nek-race met AZ en Ajax.

● Ajax was de laatste ploeg in de Eredivisie die na de eerste 21 speelronden nóg vaker won dan het huidige PSV. In de jaargang 1997/98 hadden de Amsterdammers negentien van hun 21 duels gewonnen, tegen één gelijkspel en één nederlaag.

● Het Eredivisierecord qua zeges na 21 speelronden staat op naam van AZ'67, dat in het gouden seizoen 1980/81 liefst twintig van zijn eerste 21 duels in winst omzette (G1).

● Het clubrecord van PSV dateert van de jaargang 1987/88, toen de ploeg onder leiding van coach Guus Hiddink negentien van de eerste 21 competitieduels won (G2).

● PSV bleef door de 2-0 zege in Breda voor de veertiende keer op rij ongeslagen in de Eredivisie, de langstlopende reeks van alle clubs in de Eredivisie. De Eindhovenaren verspeelden in die serie maar één keer punten (1-1 uit tegen FC Groningen).

● PSV bleef voor de zevende keer op rij zonder nederlaag in een Eredivisieduel buiten het eigen Philips Stadion (W6 G1). Dat is de beste reeks sinds de periode maart-november 2010, toen de Eindhovenaren onder trainer Fred Rutten elf uitduels op rij ongeslagen bleven.

● PSV heeft dit Eredivisieseizoen net zoveel wedstrijden gewonnen (achttien) als tijdens de volledige vorige jaargang.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.