PSV met tien man te sterk voor onthutsend zwak NAC

Reacties

Memphis Depay heeft het tiental van PSV een enorme dienst bewezen door op bezoek bij NAC Breda de ban te breken met een treffer. Ondanks de dramatische start in het Rat Verlegh Stadion pakte de koploper na de rust alsnog drie punten: 0-2.

PSV met tien man te sterk voor onthutsend zwak NAC

Al na 29 seconden moesten de Eindhovenaren verder met tien man na de rode kaart van Jetro Willems, die daarmee ook de boeken ingaat met de snelste rode kaart in de Eredivisie. De verdediger van PSV kwam wild inglijden op Gill Swerts, maar in de herhaling was duidelijk te zien dat Willems de Belgische verdediger niet raakte.

Hét moment van de wedstrijd. Jetro Willems krijgt na 29 seconden een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom en neemt het negatieve Eredivisie-record over van Bonaventure Kalou.
Hét moment van de wedstrijd. Jetro Willems krijgt na 29 seconden een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom en neemt het negatieve Eredivisie-record over van Bonaventure Kalou.

Het werd daardoor een lastig Avondje NAC voor het tiental van PSV, al hadden de Eindhovenaren het de laatste jaren sowieso zwaar in Breda. NAC won vijf van de voorgaande zes thuisduels met PSV. Maar ondanks de numerieke meerderheid had ook NAC moeite en speelde het opnieuw niet erg overtuigend. De ploeg van trainer Robert Maaskant gaf voor de rust amper een kans weg, maar slaagde er niet in het spel te dicteren.

Het duel werd uiteindelijk beslist op individuele klasse. Zoals wel vaker dit seizoen hielp Memphis Depay zijn ploeg over het dode punt. Na een afgemeten voorzet van Adam Maher tikte de aanvaller van dichtbij binnen: 0-1. In Breda maakte de Oranje-international zijn dertiende treffer van dit seizoen en bewees hij andermaal hoe belangrijk is voor de koploper van Nederland.

Slotakkoord
Het slotakkoord was uiteindelijk voor Georginio Wijnaldum. Met nog een kwartier op de klok schoot de captain van PSV, op aangeven van Luuk de Jong, de bal in het dak van het doel: 0-2. PSV boekte in het Rat Verlegh Stadion de achtste competitiezege op rij en blijft met twaalf punten voorsprong op achtervolger Ajax, dat een duel minder heeft gespeeld, ruimschoots aan kop in de Eredivisie. NAC is terug te vinden op plek zeventien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.