Depay: 'Gemiste penalty was schandalig'

Memphis Depay vond zijn gemiste strafschop tegen Willem II (2-1 winst) schandalig, terwijl PSV-trainer Phillip Cocu juist blij was met de manier waarop Depay op deze misser reageerde.

Bij een 1-0 achterstand in de 76ste minuut schoot Depay een penalty huizenhoog over, daarmee faalde de buitenspeler voor de vierde keer uit zeven pogingen vanaf elf meter. 'Om een strafschop te benutten heb je zelfbeheersing nodig en een goede trap. Die beheersing heb ik op sommige momenten niet', reageerde Depay bij Fox Sports.

De twintigjarige aanvaller ging vervolgens diep door het stof. 'Ik weet dat het schandalig is dat ik hem met mijn trap zo inschiet. Gelukkig maak ik nog de winnende, anders weet ik niet wat ik vanavond had gedaan.'

Groei
Depay doelde daarmee op 'zijn' 2-1, waarmee PSV drie minuten voor tijd toch nog de drie punten greep. 'Memphis had het even moeilijk na die penalty, maar hij herpakte zich toch en hielp het elftal met een heel belangrijke goal. Ik vind dat je daar zijn groei in kan zien. Er zit nog heel veel rek in Depay, hij zit hier nog lang niet aan zijn plafond', prees Cocu de mentaliteit van zijn pupil.

De oefenmeester was bovendien blij met de manier waarop PSV in de slotfase een 1-0 achterstand omboog in een zege. 'Wij waren in staat om iedere keer een tandje bij te schakelen, zelfs na de gemiste strafschop van Depay gingen de kopjes niet naar beneden. We werden alleen maar feller, dat kenmerkt de veerkracht van dit elftal.'