Denen dankzij Fischer met Duitsers door op jeugd-EK

Ajacied Viktor Fischer heeft zich gerevancheerd voor zijn stroeve start van het EK Onder-21. Zijn treffer gaf Jong Denemarken zekerheid over een vervolg in Tsjechië. Ook Jong Duitsland schaarde zich bij de laatste vier.

Fischer kende een valse start van het EK in Tsjechië. De boosheid over zijn wissel tijdens het openingsduel met het gastland (2-1 winst) moest de Ajacied bekopen met een plaats op de bank tegen Jong Duitsland (3-0 verlies). Tegen de Servische beloftes nam bondscoach Jess Thorup hem weer in genade aan.

Vroeg in de tweede helft van het laatste groepsduel betaalde Fischer dat vertrouwen terug door de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Na een vrije trap van Pierre Højbjerg werkte de aanvaller met de linkerdij de bal in het Servische doel. Voor rust was Denemarken op voorsprong gekomen na een knappe aanval over links, waarbij Rasmus Falk de afmaker was.

Jong Denemarken, waar Ajax-doelwit Pione Sisto op de bank bleef, plaatste zich dankzij de 2-0 overwinning als groepswinnaar voor de halve finale. Ook Jong Duitsland overleefde de groepsfase dankzij een 1-1 gelijkspel tegen gastland Tsjechië. De ploeg van bondscoach Horst Hrubesch raakte een door Nico Schulz verkregen voorsprong na ruim een uur kwijt, maar kwam een Tsjechisch slotoffensief zonder schade door.

Met het bereiken van de halve finale hebben Denemarken en Duitsland zich ook geplaatst voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.