Del Bosque stopt na het EK 2016 als bondscoach van Spanje

Reacties

Vicente del Bosque neemt na het EK van 2016 in Frankrijk afscheid als bondscoach van Spanje. Tenminste, dat is de verwachting van de 63-jarige oefenmeester.

Del Bosque stopt na het EK 2016 als bondscoach van Spanje

'In het leven is niets zeker, maar ik ben van plan om na het EK in 2016 te stoppen', laat Del Bosque weten in de Spaanse media. De voormalige coach van Real Madrid dient in dat geval zijn tot medio 2016 lopende verbintenis dus uit.

De ervaren trainer stond na het dramatisch verlopen WK van afgelopen zomer nog onder vuur. Toch bleef Del Bosque aan. 'Ik heb samen met de voetbalbond de prestaties geëvalueerd en in de afgelopen zes jaar zijn er twee slechte wedstrijden geweest', zei Del Bosque vlak na het WK. Daarmee doelde de coach op de nederlagen tegen Nederland (5-1) en Chili (2-0). 'Mijn werk wordt hier gewaardeerd.'

Spanje won de laatste twee edities van het EK en werd in 2010 wereldkampioen. Afgelopen zomer kwam de succesvolle formatie van Del Bosque niet verder dan de groepsfase. Des te meer reden om zijn ambtstermijn bij Spanje af te sluiten met een prijs. Daarmee doelt Del Bosque op het EK van 2016 in Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.