Frankrijk boekt derde zege richting EK in eigen land

Reacties

Frankrijk heeft de ongeslagen status in aanloop naar het EK 2016 in eigen land behouden. Na zeges op Portugal (1-0) en Spanje (2-1) en een 1-1 gelijkspel tegen Servië zetten Les Bleus dinsdagavond Armenië aan de kant: 0-3.

Frankrijk boekt derde zege richting EK in eigen land

Naar een idee van UEFA-voorzitter Michel Platini speelt Frankrijk in aanloop naar de Europese eindronde oefenduels met de in Groep I van de kwalificatiereeks ingedeelde landen. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps, afgelopen zomer nog uitgeschakeld door Duitsland in de kwartfinale van het WK (0-1), deed dat ook in Yerevan met verve.  

Karim Benzema begon uit voorzorg op de bank, waardoor er in de spits plaats was voor André-Pierre Gignac (foto). De 28-jarige aanvaller van Olympique Marseille verkeert in de Ligue 1 in grootse vorm getuige negen goals in negen optredens. Dinsdagavond onderstreepte Gignac dat door de 1-0 van Loïc Rémy voor te bereiden en zelf de marge te verdubbelen uit een strafschop.

Even voordat Gignac in de 87ste minuut met applaus van het veld ging voor Benzema, maakte Antoine Griezmann er nog 3-0 van door op snelheid de Armeense doelman Roman Berezovski te omspelen. Frankrijk vervolgt de weg naar het EK in eigen land volgende maand met thuiswedstrijden tegen Albanië en Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.