Diego Costa eerlijk: 'Uitblijven goal zat me heel erg dwars'

Diego Costa gaf na zijn eerste treffer in dienst van Spanje toe dat het uitblijven van die goal een behoorlijke last voor hem was. Na 514 minuten in de nationale ploeg, was het zondag tegen Luxemburg eindelijk zo ver.

Terwijl hij in dienst van Chelsea dit seizoen het ene na het andere doelpunt maakt, lukte het ook zondag bij Luxemburg (uiteindelijk 4-0 overwinning) lange tijd niet. Uiteindelijk kwam de opluchting er na 68 minuten: 0-3. 'Het uitblijven van die goal zat me heel erg dwars', was Diego Costa na de wedstrijd goudeerlijk.

'Daar kwam nog eens bovenop dat de ploeg verloor', refereerde hij nog even aan de 2-1 nederlaag bij Slowakije van afgelopen donderdag. 'Maar deze goal geeft me nieuwe moed. Hij viel uit een dood spelmoment, ik hoefde hem alleen nog maar binnen te tikken.' Tot slot wilde hij bondscoach Vicente del Bosque nog bedanken. 'Hij heeft me gesteund en me iedere wedstrijd weer de kans gegeven.'

Diezelfde Del Bosque was eveneens opgelucht. 'We wilden allemaal heel graag dat Diego Costa zou scoren', sprak hij. 'We waren al blij met hem, hij werkt hard en zal ook in de toekomst belangrijk zijn voor ons.' Del Bosque had de Chelsea-spits nog wel even toegesproken. 'In de rust zei ik tegen hem dat hij rustig moest blijven. Hij was nerveus, vond de opening niet. Als een speler zó graag wil, is dat niet altijd goed.'

De oefenmeester ging ook in op de keeperswissel: hij gunde David de Gea een basisplaats, wat ten koste ging van oudgediende Iker Casillas. 'We hadden die wissel al gepland', ontkende Del Bosque dat dat was omdat Casillas donderdag tegen Slowakije blunderde. Hij deed dat met oog op de toekomst, op het moment dat Casillas bijvoorbeeld stopt. 'We willen een soepele overgang, ze moeten allebei spelen.'

Bekijk hier de samenvatting van Luxemburg - Spanje.