Degradatiestrijd bepaalt toekomst Van der Vaart bij HSV

Reacties

Rafael van der Vaart moet zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 directe degradatie uit de Bundesliga ontlopen met Hamburger SV. Dat is niet alleen bepalend voor de toekomst van de Bundesliga-Dino, ook voor de Oranje-international zelf is de uitkomst van het seizoen van invloed op zijn carrière.

Degradatiestrijd bepaalt toekomst Van der Vaart bij HSV

HSV staat met nog één speelronde te gaan op de zestiende plaats, wat zou betekenen dat Die Rothosen zich in een directe confrontatie met de nummer drie van de Tweede Bundesliga (nu Greuther Fürth) zou moeten handhaven. Dan moet de club van Van der Vaart zaterdag wel 1. FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig onder zich houden.

Wat er bij de eerste degradatie in de clubhistorie van HSV gaat gebeuren, is voor Van der Vaart ook nog niet helemaal duidelijk. 'Dat weet ik nog niet. Er gebeuren nog zoveel mooie dingen dit seizoen. Voor mij is het ook belangrijk dat ik fit blijf en meega naar het WK. Wat er daarna gebeurt, zie ik wel', aldus de 109-voudig international in een interview met Sport1.

Eén ding is wel zeker: als HSV degradeert, vertrekt Van der Vaart. 'In de Tweede Bundesliga wil ik niet spelen, dat wil geen enkele voetballer', stelt hij. Het lijkt er sterk op dat zijn huidige werkgever bij degradatie akkoord zal gaan met een vertrek van de ex-speler van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Met zijn jaarsalaris van naar verluidt drieënhalf miljoen euro drukt hij zwaar op de begroting.

Of een terugkeer naar Nederland tot de mogelijkheden behoort, liet Van der Vaart in het midden. Ook op de uitnodiging van Ajax-trainer Frank de Boer, die de dertigjarige nummer 10 met open armen zou verwelkomen, ging hij niet in. 'Ik voel me prima in het buitenland, maar als ik ooit terugga naar Nederland dan is het naar Ajax. Maar het is nu niet slim om daar al te diep op in te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.