Robben: 'Hamburger SV hoort thuis in de Bundesliga'

Reacties

Bayern München heeft zich na de pijnlijke Champions League-uitschakeling in de halve finale tegen Real Madrid (4-0) sterk herpakt tegen degradatiekanditdaat Hamburger SV, maar de wonden zijn nog niet geheeld volgens aanvaller Arjen Robben.

Robben: 'Hamburger SV hoort thuis in de Bundesliga'

'Die kater kun je niet even wegspoelen. Dat is een beetje te makkelijk', aldus Robben in gesprek met Sport1. 'We speelden dit keer weer in de Bundesliga en voor ons was het zaak om weer een goede wedstrijd te spelen. Plezier en beleving is het belangrijkste om weer naar voren te kijken.'

'De Champions League-finale zijn we misgelopen en dat is flink balen. Na dinsdag was het niet makkelijk en daarom moet je tevreden zijn met deze zege', vervolgde de Nederlander. 'We hebben nu nog een belangrijke bekerfinale tegen Borussia Dortmund. Daar ligt de focus op.'

Door de zege in Hamburg nemen de zorgen alleen maar toe voor Die Rothosen en Oranje-international Rafael van der Vaart. 'Ik hoop dat ze het gaan redden. Rafael en HSV zitten in een lastige fase, maar een club als Hamburger SV hoort wel gewoon in de Bundesliga', aldus Robben.

Niet beloond
Nog steeds is de eerste degradatie van Hamburger SV óóit uit de Bundesliga een zeer reëel scenario. HSV kende een sterke fase, maar moest uiteindelijk toezien hoe Bayern aan de haal ging met de zege. 'Helaas hebben wij ons goede spel niet beloond, maar we hebben het nog in eigen hand', zei HSV-trainer Mirko Slomka na afloop.

Op de slotdag van de Bundesliga moet HSV naar FSV Mainz 05 uit, gaat Braunschweig proberen degradatie af te wenden bij Hoffenheim, terwijl Nürnberg op bezoek mag bij Schalke 04. Spanning alom dus in de kelder van de Duitse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.