Debuut Kums en terugkeer Bakkali in selectie België

Reacties

De Belgische bondscoach Marc Wilmots heeft de voormalige PSV-aanvaller Zakaria Bakkali opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Israël. De selectie van De Rode Duivels kent tevens vier debutanten.

Debuut Kums en terugkeer Bakkali in selectie België

De negentienjarige Bakkali debuteerde twee jaar geleden al namens het nationale elftal van België. Omdat hij door strubbelingen bij PSV, onder meer over zijn contractverlenging, op de bank belandde, raakte hij echter uit beeld bij Wilmots. Afgelopen zomer stapte hij over naar Valencia, waar hij wel aan spelen toekomt.

Wilmots voegde nog meer nieuwe namen toe aan zijn ploeg. Naast de teruggekeerde Bakkali heeft hij vier nieuwelingen opgeroepen. Dat zijn doelman Matz Sels (23), middenvelder Sven Kums (27, ex-SC Heerenveen) en de 26-jarige spits Laurent Depoitre (allen AA Gent) en rechtsback Luis Pedro Cavanda (24) van Trabzonspor.

'Door al die blessures hadden we wel vers bloed nodig', lichtte Wilmots zijn keuzes toe tijdens een persconferentie. 'Daarnaast wil ik ook graag wat nieuwe spelers uitproberen met het oog op het EK van volgend jaar. Door ze er nu bij te halen, kan ik zien hoe ze zich aanpassen aan de groep en hoe ze zich gedragen binnen de selectie.'  

Gepasseerd
Kevin Mirallas (Everton) en Adnan Januzaj (Borussia Dortmund) zijn de meest opvallende namen die ontbreken bij De Rode Duivels. De twee offensief ingestelde spelers zijn gepasseerd. Barcelona-verdediger Thomas Vermaelen en Chelsea-keeper Thibaut Courtois missen de kwalificatiewedstrijden vanwege blessures.

België staat momenteel op de tweede plaats van Groep B in de EK-kwalificatiereeks, met zeventien punten. Wales is koploper, met één punt meer. Israël, dat derde staat, heeft dertien punten. Wint België op 10 oktober in Andorra, dan is het officieel geplaatst voor de eindronde in Frankrijk. Op 13 oktober volgt nog een duel met Israël.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.