Debuterende Higuaín ziet Bayern München-target uitblinken bij Chelsea

Reacties

Gonzalo Higuaín heeft zijn eerste wedstrijd als basisspeler van Chelsea gewonnen. De Argentijnse spits kwam tegen Sheffield Wednesday niet tot scoren. Iets wat Callum Hudson-Odoi wel deed, misschien wel voor het laatst in Chelsea-tenue.

Debuterende Higuaín ziet Bayern München-target uitblinken bij Chelsea
Chelsea
Chelsea
3 - 0
Sheffield Wednesday
Sheffield Wednesday

Higuaín, die voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Juventus, bleef donderdag in het League Cup-duel met Tottenham Hotspur nog de hele wedstrijd op de bank, maar in de wedstrijd tegen Sheffield Wednesday in het toernooi om de FA Cup mocht de Argentijn voor het eerst zijn kunsten in Chelsea-tenue laten zien.

Hoewel Sheffield Wednesday met een zeventiende plek bepaald geen hoge ogen gooit in het Championship kende de ploeg met Nederlander Joey Pelupessy in de basis wel een uitstekende start op Stamford Bridge. Sterker nog, de bezoekers dachten na 22 minuten vanaf de stip zelfs voor de 0-1 aan te mogen leggen. Pelupessy werd gevloerd door Ethan Ampadu en arbiter Andre Marriner wees naar de stip.

Marriner kreeg echter hulp van de VAR, die constateerde dat Ampadu nét iets eerder bij de bal was dan de voormalig speler van Heracles Almelo en daarmee was er volgens de videoarbiter geen sprake van een overtreding. Tot groot chagrijn van de bezoekers uit Sheffield bleef dé kans op de 0-1 uit.

Dat chagrijn nam drie minuten later toe tot enorme proporties toen Marriner aan de andere kant wederom naar de stip wees. César Azpilicueta werd vol op de voet getrapt door Sam Hutchinson, voormalig speler van onder meer Vitesse én Chelsea. De 29-jarige Engelsman trakteerde zijn oude ploeg daarmee op een strafschop, die benut werd door Willian.

Hudson-Odoi
Hoewel Higuaín in het vervolg bleef loeren op zijn kansjes kwam hij niet tot scoren. Een andere veelbesproken speler, Callum Hudson-Odoi, wel. Het achttienjarige Chelsea-talent nam in de 65ste minuut de bal zeer fraai aan, waarna hij de 2-0 tegen de touwen werkte. Hij liet daarmee nog maar eens zien waarom Bayern München zo gecharmeerd van hem is.

Terwijl Hudson-Odoi de wedstrijd besliste met zijn goal, sprak Hasan Salihamidžić zich uit over een eventuele transfer van het talent. 'Als we iets te zeggen hebben, dan gebeurt dat maandag', reageerde de technisch directeur van Bayern München op de berichten dat de achttienjarige aanvaller van Chelsea een transferverzoek had ingediend om een overgang naar Bayern München af te dwingen. Met de wintertransfer zou een bedrag van meer dan veertig miljoen euro zijn gemoeid.

Wie in elk geval wel bij Chelsea blijft, is Willian. De Braziliaan bepaalde zes minuten voor tijd de eindstand op 3-0 na een zeer fraaie combinatie met Ross Barkley. Daarmee meldt Chelsea zich bij de laatste zestien in de strijd om de FA Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.