Debutant Tévez helpt Juventus aan perfecte competitiestart

Juventus is het Serie A-seizoen begonnen met een nipte overwinning bij Sampdoria. Bij zijn competitiedebuut voor de regerend landskampioen zorgde Carlos Tévez voor de enige treffer: 0-1.

In de eerste helft was Juventus, met Andrea Pirlo als spil, de bovenliggende partij. Tot doelpunten leidde dat nog niet. Pirlo was zelf met een knal van afstand nog het dichtst bij.

Ruim tien minuten na rust werd er wel gescoord. Een schitterende aanval via Arturo Vidal, Paul Pogba en Tévez leverde de 0-1 op. De Franse middenvelder stelde met een simpel balletje breed de van Manchester City overgekomen Argentijn in staat zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau in Italië te maken.

Daar bleef het bij omdat een doelpunt van Andrea Costa terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een andere aankoop van Juventus, Fernando Llorente, viel in de voorlaatste minuut in. Sampdoria-verdediger Paolo Castellini ontving in de slotminuut nog een rode kaart.

Zo begon Juve het seizoen, in tegenstelling tot AC Milan, goed. De Milanezen verloren eerder op de avond met 2-1 bij Hellas Verona.