Juventus pakt Italiaanse Super Cup na ruime zege op Lazio

Juventus heeft op overtuigende wijze de eerste prijs van het seizoen gepakt. In de strijd om de Italiaanse Super Cup werd Lazio kort na rust onder de voet gelopen (4-0).

De strijd om het eerste zilverwerk van het seizoen tussen landskampioen Juventus en bekerwinnaar Lazio begon gelijkwaardig. Toch had Juventus, met Carlos Tévez als debutant in de spits naast Mirko Vucinic, al snel een tegenvaller te verwerken toen Claudio Marchisio na twintig minuten geblesseerd het veld moest verlaten. Het bleek echter de inleiding van een gouden zet van trainer Antonio Conte.

Paul Pogba kwam namelijk het veld in en die was direct van cruciaal belang. De Fransman, die afgelopen seizoen heeft bewezen een van de grootste talenten in de Serie A te zijn, schoot twee minuten na zijn entree de openingstreffer binnen. Zijn schot uit de draai werd nog aangeraakt door doelman Federico Marchetti, maar hij kon niet voorkomen dat de bal in zijn doel verdween.

Waar het in de eerste helft nog gelijk op ging, stelde Juventus direct na de rust orde op zaken. De landskampioen speelde in een hoger tempo en haalde in een korte tijd flink uit. Zes minuten na rust zorgde Giorgio Chiellini voor de 2-0 na een razendsnelle counter, terwijl een dikke minuut later Stephan Lichtsteiner zelfs 3-0 maakte.

Toen nog binnen het uur zelfs de 4-0 op het scorebord verscheen, was de wedstrijd definitief gespeeld. Het doelpunt kwam op naam van Tévez, die zijn eerste officiële optreden namens De Oude Dame direct opluisterde met een treffer. De Argentijn was scherp bij een rebound en schoof de bal simpel binnen.