Debutant Depay: 'Spelen in Oranje een droom die uitkomt'

Memphis Depay kijkt met een grote glimlach terug op zijn eerste optreden in het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV viel in het WK-kwalificatieduel met Turkije (2-0 winst) vlak voor tijd in voor Jeremain Lens.

Debutant Depay: 'Spelen in Oranje een droom die uitkomt'

'Een prachtig debuut', aldus Depay op de website van de KNVB. 'Ik ben bondscoach Louis van Gaal dankbaar voor de invalbeurt. Te mogen spelen in het grote Oranje is een droom die uitkomt en ik hoop dat er nog vele interlands gaan volgen.'

Otman Bakkal in actie tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Paraguay.
Otman Bakkal in actie tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Paraguay.

Depay is na zijn korte optreden van twee minuten niet alleen de 736ste international van Oranje, maar ook de speler met de minste minuten in het Nederlands elftal.

De negentienjarige buitenspeler lost daarmee Feyenoord-middenvelder Otman Bakkal af, die in het oefenduel met Paraguay (0-0) zes minuten meedeed in het keurkorps van de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk.

Daarnaast is de talentvolle Depay de 33ste debutant onder het bewind van bondscoach Louis van Gaal. Wilfred Bouma was in 2000 tijdens het WK-kwalificatieduel met Ierland (2-2) de eerste debutant onder Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen