Cillessen vervangt onder de lat bij Oranje geblesseerde Vorm

Oranje-bondscoach Louis van Gaal heeft op het laatste moment zijn basisploeg veranderd. Met de entree van doelman Jasper Cillessen komt het aantal wijzigingen op vijf.

Cillessen vervangt onder de lat bij Oranje geblesseerde Vorm

Michel Vorm was de beoogde keeper van Nederland in en tegen Turkije. Maar de doelman van Swansea City liep een dag voor de WK-kwalificatiewedstrijd tijdens de training een handblessure op die hem voorlopig buitenspel zet. Onderzoek in een Turks ziekenhuis wees uit dat er geen sprake is van een breuk.

Door het wegvallen van Vorm schuift Jasper Cillessen een plaats op. De goalie, die bij Ajax pas sinds eind september de nummer één is, speelt in Istanbul zijn tweede interland. Op 7 juni debuteerde hij in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Indonesië.

Nederland trekt in vergelijking met het WK-kwalificatieduel met Hongarije met een geheel gewijzigd middenveld ten strijde tegen Turkije. Van Gaal moest die linie noodgedwongen op twee plaatsen wijzigen. Naast de schorsing voor Nigel de Jong bleek een enkelblessure Kevin Strootman te verhinderen in Istanbul aan de aftrap te komen.

Voor de twee opengevallen plaatsen heeft Van Gaal gekozen voor Jordy Clasie en Leroy Fer. Wesley Sneijder completeert het driemansmiddenveld als vervanger van Rafael van der Vaart die op de bank begint.

Van Gaal voerde daarnaast alleen in de achterhoede nog een wijziging door. Bruno Martins Indi neemt de plaats in Jeffrey Bruma. De aanval is hetzelfde als tegen Hongarije, dat vrijdag met 8-1 werd verslagen. 

Voor Nederland is een positief resultaat gewenst om in aanmerking te komen voor een beschermde status tijdens de loting van het WK. Oranje dient op de FIFA-ranglijst te klimmen om groepshoofd te zijn in Brazilië.

Turkije is ook gebrand op een goed resultaat om kans te houden op het WK. De ploeg van bondscoach Fatih Terim is nog verwikkeld in de strijd om de tweede plaats. Die geeft recht op een ticket voor de play-offs om een WK-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen