De Vrij klaar voor Leverkusen: 'We kunnen het flikken'

Reacties

Stefan de Vrij denkt dat Lazio ten koste van Bayer Leverkusen de groepsfase van de Champions League gaat bereiken. Behalve De Vrij zijn ook Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Ricardo Kishna van de partij in Duitsland, waar trainer Stefano Pioli een speciale strategie gaat hanteren.

De Vrij klaar voor Leverkusen: 'We kunnen het flikken'

Lazio verdedigt om 20.45 uur in het uitduel met Leverkusen de 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. De Romeinen moeten dat doen zonder aanvoerder Lucas Biglia en spits Miroslav Klose, die geblesseerd zijn. Toch sprak De Vrij tegenover Lazio Radio hoopvol over de kansen van zijn ploeg. 'Voor ons is dit duel heel belangrijk, want we willen Champions League spelen. Bayer heeft een sterke ploeg, maar we kunnen het flikken.'

Italiaanse media melden dat Pioli een masterplan heeft uitgedacht om een antwoord te bieden op de fanatieke pressing van Leverkusen. 'Wij gaan zoals altijd onze tegenstander onder druk zetten', kondigde Bayer-coach Roger Schmidt al aan. Pioli lijkt daarom terug te gaan vallen op een 3-4-3-formatie, met De Vrij als meest centrale pion in de defensie.

Ondanks de systeemwissel lijkt er in het basisteam van Pioli nog steeds geen plaats te zijn voor Hoedt en Braafheid, die beiden nog geen minuut speelden in officieel verband dit seizoen. Kishna mag na zijn doelpunt tegen Bologna (2-1 zege) wél hopen op een plek in de startformatie, al lijken Andrea Candreva, Balde Keita en Felipe Anderson de voorkeur te krijgen in de aanval.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.