De Leeuw ziet vertrek in de zomer zeker als optie

Reacties

Michael de Leeuw (28) maakt mogelijk komende zomer wél de transfer waar hij op hoopt. De aanvaller van FC Groningen zag onlangs zijn overgang naar China afketsen en verwacht, hoewel dat formeel mogelijk zou zijn, niet meer dat een vertrek er op korte termijn nog van komt.

De Leeuw ziet vertrek in de zomer zeker als optie

In China is de transfermarkt nog open, waardoor Jiangsu Guoxin Sainty de aanvaller zou kunnen aantrekken. Groningen is dan evenwel niet meer in staat een vervanger te halen, waardoor de noorderlingen niet zullen meewerken.

De Chinese club bereikte eerder wel een akkoord over De Leeuw, maar FC Groningen haalde een streep door zijn vertrek omdat de Chinezen geen bankgarantie konden overleggen. De Leeuw, die in negentien competitieduels tien keer scoorde en tot medio 2016 vastligt, vertelde daarop al zich te focussen op de tweede seizoenshelft in de Eredivisie.

'FC Groningen wil me nu niet meer laten gaan omdat het geen vervanger meer kan halen', legt hij woensdag uit op de clubwebsite, waarna hij aanvult een nieuwe stap in de zomer niet uit te sluiten. 'Dat is logisch. Ik ben er nu totaal niet meer mee bezig. Als ik dit seizoen zo blijf presteren als de laatste weken dan zijn er in de zomer ongetwijfeld ook weer mogelijkheden.'

Bankgarantie
Eerder sprak De Leeuw in Voetbal International wel zijn teleurstelling uit over het afketsen van de overgang. 'Als de bankgarantie was gekomen, had ik nu waarschijnlijk in China gezeten', zei hij. 'FC Groningen is een fijne club om voor te spelen, maar ik heb er wel een dubbel gevoel over. Aan de ene kant snap ik dat de club een bankgarantie wil, er moet voor mij ook weer een vervanger worden aangetrokken. Aan de andere kant is het voor mij jammer dat ze de gok niet hebben genomen. Voor FC Groningen was het een mooi bedrag geweest en ik had een buitenlands avontuur kunnen meemaken. China is toch een aparte cultuur en ik zou liegen als ik zeg dat ik er financieel niet beter van zou zijn geworden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.