De Jong ziet lichtpuntje na verlies: 'Het is leuker geworden'

Reacties

SC Cambuur-trainer Henk de Jong baalde stevig na de 3-2 nederlaag bij FC Groningen. Aanvoerder Mohamed El Makrini, die de beslissende tegengoal inleidde, nam hij evenwel in bescherming.

De Jong ziet lichtpuntje na verlies: 'Het is leuker geworden'

De captain speelde de bal in de slotfase veel te kort terug op keeper Leonard Nienhuis, waarna Nick van der Velden met een boogbal de 3-2 liet aantekenen. 'Ik neem het hem sportief gezien wel kwalijk', begon De Jong tegenover FOX Sports. 'Maar hij is mijn aanvoerder, doet alles voor me en heeft al zo veel goals voorkomen.'

Boos was De Jong dan ook niet op El Makrini. 'Hij gaf een terugspeelbal waar dat niet had gemoeten. Hij bood zijn excuses net aan, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Ik ben stapelgek met dat mannetje, dit hoort bij het spel.' Door de 3-2 is de strijd om plaats acht, die mogelijk recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal, weer helemaal open.

Spanning
En dat vindt De Jong stiekem eigenlijk wel leuk. 'We zijn niet overleden', doelde hij op het feit dat er nog altijd niets verloren is voor zijn ploeg. 'We staan nog achtste, alleen nu met een paar ploegjes meer. Het is leuker geworden, en ons publiek houdt wel van spanning', sloot hij met een knipoog af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.