De Jong weigert zich te laten betitelen als Gladbach-flop

Luuk de Jong (foto, rechts) baalt bij Borussia Mönchengladbach. Hij komt niet in de plannen van trainer Lucien Favre (links) voor en de club overweegt een verhuur. De Jong zelf wil echter blijven knokken.

De Jong weigert zich te laten betitelen als Gladbach-flop

Gladbach staat momenteel vierde in de Bundesliga en Favre ziet dan ook weinig reden tot wisselen. 'Het loopt', concludeert de Zwitser. Slecht nieuws voor De Jong, die dit seizoen acht keer mocht invallen, maar nog niet scoorde. De club liet deze week al weten de recordaankoop eventueel te willen verhuren.

In Duitse media speculeert men over de toekomst van De Jong en er wordt geklaagd dat de vijftien miljoen die Gladbach voor hem aan FC Twente betaalde kwijt zijn. De Jong zelf probeert de moed erin te houden. 'Hoe het ook zij; als het elftal me nodig heeft, wil ik er staan', reageert de spits die het, áls hij al binnen de lijnen komt, vooral moet doen met korte invalbeurten, in Duitse media.

'Natuurlijk wil ik vanaf het begin spelen, maar ik heb de hoop nog niet opgegeven. Als er iemand geblesseerd raakt of geschorst wordt, kan het zomaar snel gaan. Op dat moment moet ik klaar zijn en mijn kans pakken', weet De Jong. Van de term 'miskoop' wil hij echter niets weten. 'Nee. Ik kan niet voorkomen dat andere mensen dat zeggen, maar ik wil voor Borussia spelen; dat is mijn doel. En ik weet wat mijn kwaliteiten zijn', voegt De Jong daaraan toe.

Hij moet het momenteel doen met een plek achter aanvallers Raffael en Max Kruse. Bestuurslid Hans Meyer meldde deze week een tijdelijk vertrek niet uit te sluiten. 'Favre heeft vanaf het begin niet honderd procent vertrouwen gehad in de manier waarop De Jong de spitspositie invult. Ik denk dat we rond Kerstmis een oplossing zullen vinden. Mogelijkerwijs verhuren we Luuk, maar zeker niet aan een directe concurrent.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen