De Jong kan nieuwe misstap van Gladbach niet voorkomen

Borussia Mönchengladbach is er opnieuw niet in geslaagd een uitwedstrijd dit seizoen te winnen. Op bezoek bij 1899 Hoffenheim ging de ploeg met 2-1 onderuit. Luuk de Jong speelde twintig minuten mee met de bezoekers, maar kwam niet tot scoren.

Op slag van rust kopte Anthony Modeste Hoffenheim naar de voorsprong. Mönchengladbach, waar zowel Roel Brouwers als De Jong op de bank begon, kreeg ook tien minuten na de rust een klap te verwerken.

Met een fraaie individuele actie en een scherpe kapbeweging, zette Kevin Volland zichzelf vrij voor Mönchengladbach-keeper Marc-André ter Stegen. Een trefzeker schot in de lange hoek zorgde ervoor dat de score werd verdubbeld: 2-0.

In de zeventigste minuut kwam De Jong in het veld, maar het lukte de voormalige aanvaller van FC Twente niet te scoren. Een andere invaller, Branimir Hrgota, kwam wel tot scoren, maar zijn aansluitingstreffer kon geen puntenverlies voorkomen.

Hoffenheim stijgt door de overwinning naar de zevende plaats, terwijl Mönchengladbach genoegen moet nemen met de elfde positie.