Bankzitter De Jong mist vertrouwen: 'Vervelende situatie'

In de zomer van 2012 telde Borussia Mönchengladbach een recordsom van twaalf miljoen euro neer voor Luuk de Jong. De van FC Twente overgenomen spits was de beoogde aanvalsleider van Die Föhlen, maar verbijt zich in zijn rol als bankzitter.

Bankzitter De Jong mist vertrouwen: 'Vervelende situatie'

In ruim een jaar bij Gladbach maakte De Jong (23) slechts zes competitietreffers. Dit seizoen vond hij nog geen enkele keer het net; zijn laatste doelpunt in een officiële wedstrijd van Gladbach dateert van 6 april jongstleden.

Door zijn matige prestaties is De Jong al een tijdje geen basisspeler meer bij Gladbach. Zondag kreeg hij de kans zich te bewijzen in een oefenduel met FSV Mainz, maar opnieuw schoot hij losse flodders.

'Van de kansen die ik gekregen heb, had ik er op zijn minst één af moeten maken', blikt hij schuldbewust terug op de met 2-1 verloren wedstrijd. 'Als je in de competitie zo weinig speelt is het belangrijk om in dit soort wedstrijden zelfvertrouwen op te doen. Het is jammer dat dat niet is gelukt.'

De Jong, die in september 2012 voor het laatst werd opgeroepen voor Oranje, erkent dat hij zich zorgen maakt over zijn matige vorm en karige aantal speelminuten. 'Deze situatie is vervelend, dat spreekt voor zich', vervolgt hij tegen Bild. 'Maar wie mij kent weet dat ik hard werk om beter te worden. Ik moet mijn basisplaats weer zien te veroveren.'

Dat wordt geen gemakkelijke klus, want De Jongs voornaamste concurrent Max Kruse is uitstekend aan het seizoen begonnen. Kruse (25) maakte in acht competitieduels al vijf doelpunten voor Gladbach, dat hem in de zomer kocht van SC Freiburg. Mede daardoor staat Gladbach op een knappe vierde plaats in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen