De Jong troeft Strootman af op lijst grootverdieners Serie A

Kevin Strootman maakte deze zomer voor zeventien miljoen euro de overstap van PSV naar AS Roma, maar is niet de bestbetaalde Nederlander in de Italiaanse Serie A. Die eer is nog steeds weggelegd voor Nigel de Jong van AC Milan.

De Jong troeft Strootman af op lijst grootverdieners Serie A

Dat blijkt uit de lijst met Serie A-salarissen die jaarlijks wordt gepubliceerd door La Gazzetta dello Sport. De Jong, die sinds medio 2012 voor AC Milan speelt, verdient per jaar drie miljoen euro en troeft daarmee zijn landgenoten in de Italiaanse hoogste divisie ruimschoots af. De Jong is tevens één van de grootverdieners bij zijn club. Hij hoeft alleen Riccardo Montolivo (3,5 miljoen), Philippe Mexès, Kaká en Mario Balotelli (allen vier miljoen) voor zich te dulden.

Strootman is de tweede Nederlander op de lijst met een jaarsalaris van 2,3 miljoen euro. Zijn salaris is bijna drie keer zo laag als dat van AS Roma-icoon Daniele de Rossi. De Rossi is met een jaarlijks gage van 6,5 miljoen niet alleen de bestbetaalde speler van de Giallorossi, maar van de gehele Serie A. Roma levert behalve De Rossi nog twee spelers aan de lijst van topverdieners uit de Serie A: Francesco Totti (4,5 miljoen) en Marco Borriello (4 miljoen).

Te midden van al dat salarisgeweld steekt het loon van Urby Emanuelson bij Milan schril af. Emanuelson, die vorig seizoen een half jaar bij Fulham werd gestald, verdient per jaar 1,1 miljoen euro en behoort daarmee tot de kleine jongens bij de Rossoneri.

Hoewel Juventus’ bestbetaalde speler 'slechts' zevende staat op de lijst met alle topverdieners, geeft De Oude Dame in totaal wel het meest uit aan salarissen. Juventus is elk jaar 115 miljoen euro kwijt aan spelershonoraria. AC Milan doorbreekt ook de grens van 100 miljoen, met een jaarlijkse uitgave van 105 miljoen euro. Stadgenoot Internazionale (95 miljoen) en AS Roma (92,5 miljoen) volgen kort daarna. Nummer vijf Napoli betaalt aanzienlijk minder dan de andere topclubs, met een salarishuis van 74,1 miljoen. Wat opvalt is dat het relatief weinig betalende Napoli met Gonzalo Higuaín wel de op één na best verdienende speler van de Serie A levert. De van Real Madrid overgenomen spits kan jaarlijks 5,5 miljoen euro bijschrijven. Diego Milito van Inter, die op de weg terug is van een zware blessure, completeert het podium met 5 miljoen per jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen