De Jong geeft Nienhuis het vertrouwen na 'wake-up call'

Reacties

Leonard Nienhuis verdedigt het doel van SC Cambuur in de thuiswedstrijd tegen AZ. Dat maakte Cambuur-trainer Henk de Jong, die twijfelde over zijn doelmannen, daags voor het duel bekend.

De Jong geeft Nienhuis het vertrouwen na 'wake-up call'

'Leonard gaat weer keepen. Harm (Zeinstra, red.) heeft het zeker niet onverdienstelijk gedaan, maar vooral Leo heeft het geweldig opgepakt. Hij heeft een wake-up call gehad en zich daarna fantastisch terug geknokt', luidt de uitleg van De Jong op de clubsite.

De coach liet eerder deze week nog weten te twijfelen over de keeperspositie. De Jong slachtofferde Nienhuis halverwege het duel met Vitesse (4-1 verlies) en gaf Harm Zeinstra een kans. De vervanger pakte rood tegen FC Utrecht (3-3), waarna Nienhuis terugkeerde op zijn vertrouwde plek.

Cambuur kent een rampzalige seizoenstart en is na acht wedstrijden nog altijd op zoek naar de eerste competitiezege. Met AZ komt de nummer negen van de ranglijst zaterdag op bezoek in Leeuwarden. 'We hebben nog negen wedstrijden te gaan tot de winterstop en dan willen we minimaal op zeventien uit zeventien staan', aldus de trainer van de laagvlieger, die met vier punten zeventiende staat in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.