De Haan: 'Niet te snel een loser willen zijn'

Reacties

SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan verweet zijn spelers na de wedstrijd tegen AZ dat ze te snel genoegen namen met een nederlaag (3-1). De ervaren coach wil schaven aan de winnaarsmentaliteit van de Friezen.

De Haan: 'Niet te snel een loser willen zijn'

'We moeten niet te snel een loser willen zijn, want je hebt namelijk pas verloren als het laatste fluitsignaal klinkt', aldus De Haan in gesprek met FOX Sports. De overtuiging ontbrak bij zijn ploeg. 'Het geloof was er niet, de absolute wil om alles eruit te halen ontbrak.'

Dat terwijl de coach in de rust al offensieve plannen had aangekondigd om de achterstand om te buigen. 'Ik zei al dat ik Henk Veerman binnen de lijnen zou brengen en dat we vervolgens gas moesten geven en crossballen moesten spelen.' De opportunistische strijdwijze mocht niet baten, waardoor de vroege treffer van Mitchell Te Vrede de enige Friese goal van de wedstrijd bleek.

Aangever bij het openingsdoelpunt was Luciano Slagveer, over wie De Haan zeer tevreden was. 'Hij wordt steeds een beetje beter en deed het vandaag bij vlagen fantastisch. Hij werkte hard en haalde het niveau wat hij in potentie altijd kan halen.'

Het spel van de vleugelaanvaller vormde voor de interim-trainer van Heerenveen dus een lichtpuntje in een wedstrijd die volgens De Haan een verdiende winnaar kende. 'AZ was net een beetje beter en was slim op de juiste momenten. Toch verdedigden we niet goed bij de goals. Gezien de kansen hadden we minimaal twee keer moeten scoren', was de conclusie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.