El Hamdaoui en AZ bezorgen De Haan eerste nederlaag

Reacties

Mounir El Hamdaoui heeft AZ tegen SC Heerenveen de weg omhoog gewezen. En zo wint de ene teruggekeerde oudgediende het van de andere (3-1).

El Hamdaoui en AZ bezorgen De Haan eerste nederlaag

Heerenveen was namelijk bezig aan een opmars onder leiding van trainer Foppe de Haan. Na twee overwinningen en een gelijkspel hadden de Friezen onder toeziend oog van de oudgediende weer zicht op het linkerrijtje van de Eredivisie. Maar ook AZ verwelkomde onlangs een oude bekende.

El Hamdaoui kende een minder spectaculaire rentree, maar met zijn optreden tegen Heerenveen liet ook hij zien zijn meerwaarde zeker te hebben. Op aangeven van Rajko Brezancic trapte hij nog op de paal, waarna Vincent Janssen op de goede plek stond om de rebound binnen te drukken (1-1). Maar de tweede Alkmaarse treffer kwam wel op zijn naam, nadat hij keeper Erwin Mulder omspeelde en vanuit een moeilijke hoek hard raak trapte (2-1).

AZ viel aan, maar Heerenveen was in de omschakeling levensgevaarlijk. En dat ondervonden de Alkmaarders al na vijf minuten, toen Mitchell Te Vrede op aangeven van Luciano Slagveer een snelle tegenstoot van de Friezen afrondde. En ook Sam Larsson is onder De Haan weer met de week beter gaan spelen. Met een harde vrije trap zette hij vlak na rust Gino Coutinho aan het werk.

Mounir El Hamdaoui maakt de 2-1 voor AZ. De hulp van Pele van Anholt op de lijn mag niet baten voor Erwin Mulder.
Mounir El Hamdaoui maakt de 2-1 voor AZ. De hulp van Pele van Anholt op de lijn mag niet baten voor Erwin Mulder.

In een minder spectaculaire helft dan de eerste was het echter Janssen die met zijn tweede van de avond de wedstrijd besliste. Op aangeven van Alireza Jahanbakhsh schoot de spits van Jong Oranje in het dak van het doel. In punten staan de Alkmaarders nu gedeeld achtste, Heerenveen is twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.