Van den Brom: 'We gaan nog profijt krijgen van Mounir'

Reacties

Volgens AZ-trainer John van den Brom lag een opeenstapeling van fouten ten grondslag aan de 2-4 nederlaag tegen NEC. De coach was wel content met de terugkeer van Mounir El Hamdaoui.

Van den Brom: 'We gaan nog profijt krijgen van Mounir'

Van den Brom vertelde na afloop bij de NOS dat de overwinning van NEC allesbehalve gestolen was. 'Het was een heel matige wedstrijd van ons. Veel foute passes, niet kort dekken en niet meelopen met je man in de omschakeling', somde de trainer de fouten op.

Een lichtpunt in de door dichte mist geteisterde wedstrijd vormde de rentree van El Hamdaoui op de Nederlandse velden. 'Mounir is afhankelijk van wat er om hem heen gebeurt. Hij is in én rond het zestienmetergebied heel rustig en daar gaan we zeker veel profijt van krijgen', aldus Van den Brom, die op details na rond is met AZ over een contractverlenging.

Voor El Hamdaoui, die in zijn eerste periode bij AZ in 95 wedstrijden 54 maal scoorde, kwam zijn terugkeer in de Eredivisie als een verrassing. 'Nee, ik had dat niet verwacht', vertelde hij bij FOX Sports. 'Een paar buitenlandse clubs, waarvan een paar uit het Midden-Oosten, hadden interesse, maar ik heb voor het sportieve gekozen.'

De 31-jarige spits, die na een avontuur bij Fiorentina zonder club zat, kampt nog wel met een gebrek aan wedstrijdritme. 'Het was even wennen, de laatste keer dat ik een hele wedstrijd speelde was in 2013 tegen Real Madrid (namens Málaga, red.). Ik ben aardig fit, maar moet nog wel mijn ritme terugkrijgen. Ik probeer de bal zo vaak mogelijk te krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.