De Haan kan eigen recordprestatie evenaren in Alkmaar

Reacties

● AZ won vijf en verloor zeven van de voorgaande achttien thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen (G6).

De Haan kan eigen recordprestatie evenaren in Alkmaar

●SC Heerenveen is ongeslagen in de laatste vijf uitwedstrijden tegen AZ en won de twee meest recente ontmoetingen in Alkmaar (W2, G3).

● In de afgelopen twee Eredivisie-seizoenen scoorde SC Heerenveen vijftien keer tegen AZ, de meeste doelpunten van één team tegen een specifieke tegenstander in die periode.

● AZ pakte tot nu toe minder punten in eigen stadion (zeven) dan in uitwedstrijden (acht).

● Geen enkele ploeg incasseerde meer tegendoelpunten van buiten het strafschopgebied dan AZ (zes, net als De Graafschap en Cambuur).

● Markus Henriksen (foto) heeft nu al meer goals gescoord voor AZ in alle competities (dertien) dan de clubtopscorer van vorig seizoen (Nemanja Gudelj, twaalf).

● Geen speler was dit seizoen vaker slachtoffer dan Vincent Janssen van een overtreding, waarbij de dader bestraft werd met een kaart, (zeven keer, gelijk met Edouard Duplan).

Markus Henriksen is één van de verrassingen in de Eredivisie, de middenvelder scoorde al zeven keer in de competitie.
Markus Henriksen is één van de verrassingen in de Eredivisie, de middenvelder scoorde al zeven keer in de competitie.

● SC Heerenveen pakte dit seizoen zeven punten in de drie duels onder trainer Foppe de Haan, net zo veel als in de laatste tien wedstrijden onder leiding van diens voorganger Dwight Lodeweges.

● Negentien van de laatste twintig uitdoelpunten van SC Heerenveen waren velddoelpunten (één goal uit een indirecte vrije trap).

● Foppe de Haan is de enige trainer die ongeslagen bleef in zijn eerste vier Eredivisie-wedstrijden bij SC Heerenveen. Hij kan bij minimaal één punt zaterdag zijn eigen prestatie evenaren.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.