De Haan niet bezig met noodsituatie Cambuur

Reacties

Het gebeurt zelden, maar zondag hopen supporters van SC Cambuur massaal op een zege van SC Heerenveen. Het laat trainer Foppe de Haan koud.

De Haan niet bezig met noodsituatie Cambuur

Aangezien Cambuur (dertien punten) en De Graafschap (veertien) verwikkeld zijn in een nek-aan-nek-race onderin de Eredivisie, is een zege van Heerenveen zondag op De Vijverberg zeer gewenst voor de club uit Leeuwarden. 'Zo kun je het uitleggen', hield De Haan zich vrijdag tijdens een persconferentie op de vlakte.

De Haan ziet de belangen van de provinciegenoot niet als extra motivatie. 'Ik vind dat we er sowieso alles aan moeten doen om te winnen. Als we de komende wedstrijden punten pakken, kan het seizoen nog een beetje leuk worden. Anders dreigen we in niemandsland verzeild te raken', wijst hij naar de twaalfde plaats op de ranglijst.

De trainer heeft zijn ploeg op het hart gedrukt het spel tegen De Graafschap snel te verplaatsen. 'De Graafschap is steeds compacter gaan spelen en kantelen enorm naar de kant van de bal. Er spelen dan wel zeven, acht man aan één kant. Dan komt er ruimte vrij, maar dan moet je niet pielen.' Heerenveen kan tegen De Graafschap niet beschikken over de geblesseerde Luciano Slagveer. Kenneth Otigba ontbreekt waarschijnlijk ook.

De Graafschap
Trainer Jan Vreman moet zondag enigszins improviseren, want Bryan Smeets is geblesseerd en Dean Koolhof is ziek. Doelman Hidde Jurjus heeft last van zijn knie, maar lijkt wel op tijd fit.

Vreman is er alles aan gelegen om de ongeslagen serie in eigen huis in 2016 door te zetten: 'We moeten daarmee doorgaan. Die statistiek zegt me alleen wat als die zo blijft. Het gaat er niet alleen om dat je ongeslagen blijft in eigen huis. Het is namelijk belangrijk dat we dat goed voetballend kunnen doen. Daar zijn we mee bezig en dat ziet er goed uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.