De Haan: 'Gunnen Jon deze stap, al is het wel vervelend'

De clubleiding van Excelsior betreurt het vertrekt van Jon Dahl Tomasson naar Roda JC Kerkrade, maar gunt de Deen het beste in Limburg. Feit is wel dat de Rotterdammers nu op zoek moeten naar een adequate vervanger.

De Haan: 'Gunnen Jon deze stap, al is het wel vervelend'

'Wij zijn trots dat ook een trainer zich bij onze club kan ontwikkelen', stelt Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior op de clubsite. 'Wij gunnen Jon deze stap, al is het natuurlijk vervelend voor ons. Wij zijn tevreden over de manier waarop hij werkt en daarom vinden wij het jammer dat hij vertrekt.'

'Wij moeten nu eerder dan we hadden gedacht op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Daar zullen we de komende weken de tijd voor nemen', aldus De Haan. Een van de opties is oud-speler Marinus Dijkhuizen. Afgelopen zomer was Dijkhuizen ook al kandidaat voor die functie, maar koos de club uiteindelijk voor de Deen.

Op dit moment is Dijkhuizen hoofdtrainer van zondag eersteklasser De Meern. Daarnaast is hij spitsentrainer bij FC Utrecht. Dijkhuizen verwierf vooral bekendheid als trainer tijdens zijn periode bij Montfoort, waarmee hij het vanaf de eerste klasse schopte tot de Topklasse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen