PEC breekt voor de beker op Woudestein met slechte reeks

In de strijd om de KNVB-beker heeft PEC Zwolle het resultaat geboekt waar het in de Eredivisie naar smacht. Excelsior was op eigen veld een gewillig slachtoffer (1-4).

PEC Zwolle beleeft in de Eredivisie sportief magere tijden, waarin geen van de laatste zeven wedstrijden werd gewonnen. Trainer Ron Jans heeft zijn ploeg zien afglijden naar een tiende plaats.

Maar de KNVB-beker behoort nog steeds tot een mogelijke prijs voor PEC Zwolle. De Overijsselse formatie schaarde zich zonder al te veel problemen bij de laatste acht kanshebbers door Excelsior op eigen veld te verslaan.

Op Woudestein was het pleit al snel na de aftrap beslecht. Fred Benson had tien minuten nodig om PEC Zwolle op een comfortabele 2-0 voorsprong te helpen. De spits was eerst attent toen keeper Jordy Deckers een schot van Bart van Hintum onvoldoende kon pareren, en daarna kopte hij na een individuele actie van Giovanni Hiwat (foto) de 0-2 op het scorebord.

Het scoreverloop bood Excelsior weinig hoop om na Go Ahead Eagles nog een Eredivisionist te verslaan in de strijd om de KNVB-beker. Lars Veldwijk was in de eerste helft een van de weinigen bij de Kralingers die gevaar kon stichten.

Ook na rust kwam de zege van PEC Zwolle niet in gevaar. In de 76ste minuut maakte Hiwat aan alle onzekerheid een einde. De treffer van Veldwijk was niet meer dan een eretreffer voor Excelsior, dat door een blunder van Deckers nog een vierde doelpunt incasseerde. Rochdi Achenteh was de gelukkige.

Toch was het niet alleen een mooie avond voor Jans. De trainer zag keeper Diederik Boer in de rust achterblijven in de kleedkamer en daarnaast Darryl Lachman na een klein uur afhaken met een hamstringblessure.