Finnbogason schiet tegen PEC Zwolle weer eens met scherp

Alfred Finnbogason heeft SC Heerenveen de overwinning bezorgd op bezoek bij PEC Zwolle (1-2). De IJslander was twee keer trefzeker en door de zege stijgt de ploeg van trainer Marco van Basten naar de vijfde plaats.

PEC Zwolle werd vorige week tijdens de IJsselderby verrast door de overrompelingstactiek van Go Ahead Eagles en ging hard onderuit (4-1), maar de ploeg van trainer Ron Jans had wel geleerd van die wedstrijd. Want tijdens het thuisduel met SC Heerenveen werd furieus gestart door PEC Zwolle, dat binnen drie minuten al drie veelbelovende aanvallen op de mat legde.

Ryan Thomas was met een schot over het dichtst bij een snelle openingstreffer. In de twaalfde minuut kreeg de thuisclub nog een veel betere kans, maar Fred Benson wachtte te lang na een voorzet van Jesper Drost en Christian Kum kon nog ingrijpen.

Na ruim een half uur kwam SC Heerenveen echter op voorsprong in het IJsseldelta Stadion en daar ging een fout van Rochdi Achenteh aan vooraf. Rond de middenlijn verloor hij een duel met Luciano Slagveer, die alleen op Diederik Boer af kon gaan en gewillig ging liggen toen hij geraakt werd door de doelman. Finnbogason schoot de toegekende strafschop in en een paar minuten later was Slagveer dicht bij 0-2, maar Boer redde uitstekend.

Na rust kwamen de bezoekers gedreven uit de kleedkamers en Finnbogason miste een enorme mogelijkheid op de tweede Friese treffer. Een dure misser, want in de 55ste minuut schoot Joost Broerse uit een vrije trap schitterend de gelijkmaker binnen.

Beslissing
Na dat doelpunt hielden beide clubs elkaar in evenwicht, maar Finnbogason zorgde een klein kwartier later voor de beslissing. De spits uit IJsland zat duidelijk niet in de wedstrijd, maar op aangeven van invaller Rajiv Van La Parra rondde hij uiterst koel af. Het bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd, aangezien PEC Zwolle aanvallend onmachtig bleek. Aan de andere kant was SC Heerenveen niet scherp in de afronding, maar dat had geen gevolgen.

Door de overwinning klimt SC Heerenveen naar de vijfde plaats in de Eredivisie met 26 punten uit zeventien duels. PEC Zwolle blijft met 22 punten op de negende plek steken.