Roda JC stelt Tomasson aan als opvolger van Brood

Jon Dahl Tomasson is de nieuwe trainer van Roda JC Kerkrade. De 37-jarige Deen vertrekt per direct bij Excelsior en tekent een contract tot de zomer van 2017. Tomasson is in Kerkrade de opvolger van de ontslagen Ruud Brood.

Roda JC stelt Tomasson aan als opvolger van Brood

Tomasson begon afgelopen zomer aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Excelsior. In Rotterdam was hij in het verleden ook werkzaam als assistent van trainer Leon Vlemmings, de huidige technisch directeur van Roda JC. Op dit moment bezet Excelsior de zevende plaats in de Jupiler League.

Brood werd de afgelopen twee duels vervangen door de interim-trainers Rick Plum en Regilio Vrede. Vorige week woensdag plaatste Roda JC zich ten koste van Vitesse voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB beker.

Zondag leek een nieuwe stunt in de maak tegen Ajax. Pas in de slotminuten gaven de Limburgers de 1-0 voorsprong weg en ging het met 2-1 ten onder tegen de regerend landskampioen.

Vanwege de teleurstellende resultaten werd Brood deze maand op straat gezet. De club uit Kerkrade bezet op dit moment de vijftiende plaats in de Eredivisie. De voorsprong op hekkensluiter NEC bedraagt slechts drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen