De Guzman schiet Napoli ronde verder, Afellay uitgeschakeld

Reacties

Bas Dost, Jonathan De Guzman en Ruud Vormer hebben zich met respectievelijk VfL Wolfsburg, Napoli en Club Brugge geplaatst voor de achtste finale in de Europa League. Dat geldt niet voor het Olympiakos Piraeus van Ibrahim Afellay.

De Guzman schiet Napoli ronde verder, Afellay uitgeschakeld

Sporting Lissabon - VfL Wolfsburg 0-0 (0-2)
Bas Dost heeft zich met VfL Wolfsburg geplaatst bij de laatste zestien in de Europa League, maar het meest opvallende is misschien wel dat de aanvaller voor de verandering eens niet tot scoren kwam. Vorige week nam de Nederlander beide treffers voor zijn rekening tegen de Portugese topclub, waardoor Wolfsburg al een flinke stap richting de volgende ronde had gezet.

In Lissabon vielen er geen treffers, waardoor Wolfsburg door is naar de achtste finale. Maar de doelpuntloze wedstrijd in Estádio José Alvalade betekende voor Dost het einde van een indrukwekkende reeks. De voormalige spits van onder meer Heracles en SC Heerenveen kwam in de voorgaande vier duels steeds tot scoren. De wedstrijden tegen achtereenvolgens 1899 Hoffenheim (3-0 zege), Bayer Leverkusen (5-4 zege), Sporting Lissabon (2-0 zege) en Hertha BSC (2-1 zege) leverden liefst negen goals op.

Napoli - Trabzonspor 1-0 (4-0)
Jonathan De Guzman heeft het laatste zetje gegeven waardoor Napoli zich kinderlijk eenvoudig plaatste voor de achtste finale in de Europa League. De Oranje-international bepaalde na negentien minuten al de eindstand in Napels. De middenvelder reageerde alert bij een rebound en schoot de bal van dichtbij in het dak van het doel. Behalve De Guzman, startte ook voormalige PSV-aanvaller Dries Mertens in de basis bij Napoli.

Club Brugge - Aalborg BK 3-0 (3-1)
Zonder de niet speelgerechtigde Stefano Denswil, maar met Ruud Vormer in de basis heeft ook Club Brugge zich vrij simpel geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League. De Belgische topclub won vorige week met 3-1 in Denemarken en kende in eigen huis tegen Aalborg ook weinig problemen. Al vroeg in de wedstrijd opende de Spanjaard Víctor Vázquez de score, terwijl Obbi Oulare en Boli Bolingoli Mbombo na de rust de score verder opvoerden naar 3-0.

Olympiakos Piraeus - Dnjepr Dnjepropetrovsk 2-2 (0-2)
Het Europese seizoen van Ibrahim Afellay is ten einde. De Nederlandse middenvelder, dit seizoen verhuurd door Barcelona, kon niet voorkomen dat Olympiakos Piraeus werd uitgeschakeld door Dnjepr Dnjepropetrovsk. Het tiental van de Grieken kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel. En dat terwijl Olympiakos al binnen een kwartier aan de leiding kwam door Kostantinos Mitroglou. Vlak daarna trok Artem Fedetskyy de stand gelijk, terwijl Alejandro Domínguez (Olympiakos) en Nikola Kalinic (Dnjepr) in de slotfase nog scoorden. Luka Milivojec incasseerde al vroeg in de tweede helft een rode kaart, terwijl Afellay vlak daarna een gele kaart kreeg van scheidsrechter en landgenoot Danny Makkelie.

Overige uitslagen:
Everton - Young Boys 3-1 (4-1)
Athletic de Bilbao - Torino 2-3 (2-2)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.