Balotelli matchwinner Liverpool, rode kaart Büttner

Met dank aan Mario Balotelli heeft Liverpool een flinke stap gezet richting de achtste finale van de Europa League. Virgil van Dijk speelde met Celtic spectaculair gelijk tegen Internazionale, terwijl Alexander Büttner rood zag.

Liverpool - Besiktas 1-0
Mario Balotelli heeft Liverpool in de eerste wedstrijd van het tweeluik met Besiktas, waar de in Nederland geboren Oguzhan Ozyakup na een uur in de ploeg kwam, aan een overwinning geholpen. De Italiaanse spits mocht in de slotfase aanleggen vanaf elf meter en faalde niet. Overigens eiste Balotelli de bal op, nadat in eerste instantie aanvoerder Jordan Henderson die klus voor zijn rekening leek te nemen. Jordon Ibe werd vlak daarvoor neergelegd in het strafschopgebied van de Turken, waarop scheidsrechter Szymon Marciniak de bal op de stip legde.

Celtic – Internazionale 3-3
Virgil van Dijk kan met zijn ploeggenoten van Celtic terugkijken op een spectaculair treffen met Internazionale. De Italianen leken met 2-3 te winnen in Glasgow, maar dat was buiten John Guidetti gerekend. De ex-speler van Feyenoord tekende vlak voor tijd voor de gelijkmaker namens Celtic, dat eerder had gescoord via Stuart Armstrong en Hugo Campagnaro (eigen doelpunt). Xherdan Shaqiri en Rodrigo Palacio (2x) waren trefzeker namens Inter.

Anderlecht - Dinamo Moskou 0-0
Geen treffers in Brussel tijdens het duel tussen Anderlecht en Dinamo Moskou, maar wel de nodige kaarten. De Russische club kreeg zes gele kaarten, waarvan de tweede gele kaart van Alexander Büttner resulteerde in een rode kaart. De voormalige linksback van onder meer Vitesse en Manchester United moest een kwartier voor tijd inrukken. In tegenstelling tot Büttner zat Douglas op de bank bij Dinamo Moskou. Datzelfde overkwam Bram Nuytinck, die namens Anderlecht de hele wedstrijd moest toekijken vanaf de zijkant.

Tottenham Hotspur – Fiorentina 1-1
Ook bij het andere Brits-Italiaanse onderonsje stapten de Italianen als morele winnaar van het veld. Michel Vorm zat op de bank bij Tottenham Hotspur en hij zag hoe Roberto Soldado zijn ploeg al in de zesde minuut op voorsprong zette. Negen minuten voor rust maakt José Maria Basanta de gelijkmaker namens Fiorentina.

Guingamp - Dinamo Kiev 2-1
Dinamo Kiev leek lange tijd met een overwinning op bezoek bij Guingamp huiswaarts te keren, maar het negental van de Oekraïense topclub ging in het laatste kwartier ten onder. Claudio Beavue en Mustapha Diallo velden in een tijdsbestek van drie minuten het vonnis over de bezoekers, waar Jeremain Lens aan de aftrap verscheen. De inbreng van de Nederlander bleef echter beperkt tot slechts zeven minuten. De aanvaller moest al snel geblesseerd naar de kant. Bij Dinamo Kiev kregen Andriy Yarmolenko en Younes Belhanda vlak voor de rust een rode kaart.