PSV doet zichzelf tekort tegen effectief Zenit

Reacties

PSV is het tweeluik met Zenit Sint-Petersburg in de tweede ronde van de Europa League begonnen met een nederlaag. In Eindhoven waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar was het de Russische topclub die uiteindelijk toesloeg: 0-1.

PSV doet zichzelf tekort tegen effectief Zenit

PSV begon sterk aan het duel met de koploper van Rusland. Na een kwartier was de eerste grote kans voor de mee opgekomen Jetro Willems. Aanvoerder Georginio Wijnaldum stuurde Andrés Guardado diep en de Mexicaan legde de bal panklaar voor Willems. De linksback volleerde fraai, maar zijn inzet miste de juiste richting.

Het begin van een aantrekkelijk duel. Zowel Zenit als PSV kreeg goede kansen. Zo waren Salomón Rondón (goede kopkans) en de Braziliaan Hulk (snoeiharde vrije trap) gevaarlijk namens de bezoekers, terwijl Memphis Depay de beste kans kreeg na ruim een half uur. De aanvaller had een vrije doortocht naar het doel van Zenit, maar waar een schot op doel misschien de beste optie was, koos hij voor een bal breed op Luciano Narsingh. De pass van Depay was slordig, waardoor Igor Smolnikov kon opruimen.

Ook na de rust kwam Depay in kansrijke positie. De tweede helft was amper onderweg toen de aanvaller fraai werd aangespeeld door Wijnaldum. Dit keer koos Depay, voorafgaand aan de wedstrijd nog zo gevreesd door Zenit-trainer André Villas-Boas, wel voor een schot maar zijn inzet verdween voorlangs het doel van keeper Yuri Lodygin. Het bleef een open wedstrijd waarin PSV voor het vijandelijke doel net iets gevaarlijker was, maar de eerste treffer wel aan de andere kant viel.

Angst
De fans in het uitverkochte Philips Stadion zaten op het puntje van de stoel, maar vielen na ruim een uur volledig stil. Hulk kon na een fraaie actie en dito pass van spelmaker Danny eenvoudig binnenschieten: 0-1. Precies de angst die Phillip Cocu voorafgaand aan het duel had uitgesproken. De trainer van PSV memoreerde aan de groepswedstrijden tegen Dinamo Moskou, waarin zijn team uitstekend speelde, maar geen resultaat wist te halen (twee keer een 1-0 nederlaag).

Balverlies van Oscar Hiljemark wordt PSV na ruim een uur fataal. Op aangeven van Danny bepaalt de Braziliaan Hulk de eindstand in Eindhoven.
Balverlies van Oscar Hiljemark wordt PSV na ruim een uur fataal. Op aangeven van Danny bepaalt de Braziliaan Hulk de eindstand in Eindhoven.

PSV voerde de druk in de slotfase nog wel iets op, maar besefte dat een tweede tegentreffer de return wel heel lastig zou gaan maken. Invaller Jürgen Locadia was het dichtst bij de gelijkmaker. De spits vloog met alle gevaar voor doelman Lodygin in op een voorzet van Depay, maar hij kwam net tekort vlak voor het doel van Zenit, waar trainer Villas-Boas vlak voor tijd naar de tribune werd gestuurd. Behalve de goal van Hulk vielen er geen treffers meer in Eindhoven. Volgende week donderdag wacht de return in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.