De Graafschap kan het tij niet keren tegen Groningen

Reacties

FC Groningen heeft geen steek laten vallen in het duel met hekkensluiter De Graafschap (1-2), mede door een hoogstandje van Michael de Leeuw tegen zijn oude club.

De Graafschap kan het tij niet keren tegen Groningen

Nog nooit in de Eredivisie had een club na twaalf speelronden minder punten dan de twee van De Graafschap nu, maar De Superboeren laten zich niet verleiden tot paniekvoetbal op De Vijverberg. Bij vlagen laat de ploeg van Jan Vreman immers aardige dingen zien, zoals de drie treffers thuis tegen PSV. Maar op cruciale momenten gaat het vaak mis.

FC Groningen leek met een druk programma voor de boeg en nog geen uitzege dit seizoen een ideale opponent om het tij te keren, maar geheel in de lijn van de laatste weken ging het toch weer mis voor de promovendus. In een redelijk gelijkopgaande eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers via Jesper Drost, Jarchinio Antonia en Michael de Leeuw, maar leek de thuisclub de rust zonder kleerscheuren te halen. En toch ging het op de valreep mis, toen Drost een te lange voorzet van Antonia teruglegde en Albert Rusnák de bal keurig uit de lucht plukte (0-1).

Ted van de Pavert (links) was in de eerste helft gevaarlijk met het hoofd.
Ted van de Pavert (links) was in de eerste helft gevaarlijk met het hoofd.

De Graafschap kreeg ook wel kansjes, via de kopsterke Ted van de Pavert en de behendige Cas Peters. En de thuisclub mocht van geluk spreken dat Andrew Driver na rust geen rood kreeg voor een veel te laat ingezette tackle op Antonia, want scheidsrechter Edwin van de Graaf hield het bij geel. Een tweede dreun kreeg het elftal van Vreman even later alsnog te verwerken, toen uitgerekend De Leeuw een hoogstandje in huis had tegen zijn oude club.

De middenvelder kreeg bij een uitval van de Groningers geen versterking, waarna hij Van de Pavert met een korte beweging van zich afschudde en de bal van buiten de zestien met heel veel gevoel over keeper Hidde Jurjus heen lepelde (0-2). Na een ongelukkige handsbal van Kasper Larsen maakte Nathan Kabasele het vanaf de stip nog even spannend in de slotfase, maar een stormloop op zijn doel werd doelman Sergio Padt daarna bespaard.

FC Groningen komt met 21 punten gelijk met nummer vijf PEC Zwolle, terwijl De Graafschap met historisch weinig punten hekkensluiter blijft. Vrijdag gaan De Superboeren op bezoek bij nummer voorlaatst SC Cambuur, de andere ploeg in de Eredivisie die dit seizoen nog geen wedstrijd won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.