Koolhof na de winterstop terug bij De Graafschap

Reacties

Dean Koolhof denkt na de winterstop weer in actie te kunnen komen voor De Graafschap. De twintigjarige middenvelder staat al sinds medio augustus aan de kant bij de hekkensluiter van de Eredivisie met een ernstige liesblessure.

Koolhof na de winterstop terug bij De Graafschap

Koolhof scheurde tijdens de tweede speelronde in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle een pees in zijn lies af. 'Bij een ingooi van Thijs (Bouma, inmiddels ook langdurig geblesseerd, red.) nam ik de bal aan en kreeg ik in het duel een zetje van mijn tegenstander. Daardoor moest ik een extra stap zetten en kwam mijn been verkeerd neer. De pees die van mijn lies naar het bot loopt, scheurde helemaal van het bot af. Ik voelde de pees er afknappen: een erg pijnlijk moment.'

Drie maanden na zijn operatie in Amsterdam is de zoon van oud-voetballer Jurrie Koolhof op de weg terug. De door De Superboeren opgeleide nummer 10 revalideert momenteel op Papendal en zal dat de rest van de maand november ook blijven doen. 'Het is de bedoeling dat ik vanaf begin december naar het stadion ga, om meer buiten te kunnen trainen. Ik hoop meteen na de winterstop weer te kunnen spelen', vertelt Koolhof op de clubwebsite.

Het zal trainer Jan Vreman als muziek in de oren klinken. De vorig seizoen door een enkelblessure geplaagde Koolhof was de laatste jaren in de Jupiler League goed voor elf doelpunten in 38 officiële duels (inclusief play-offs). Dit seizoen staat De Graafschap laatste met slechts twee punten, maar negen goals voor en liefst dertig tegen. Vincent Vermeij is met twee treffers clubtopscorer voor de ploeg die de historie in dreigt te gaan als slechtste Eredivisionist ooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.