Geen ploeg had ooit minder punten dan De Graafschap

Reacties

● De Graafschap won drie van de voorgaande veertien thuiswedstrijden in de Eredivisie tegen FC Groningen (G5, V6).

Geen ploeg had ooit minder punten dan De Graafschap

● Nog nooit had een Eredivisionist minder punten na twaalf wedstrijden dan de Graafschap nu (2, evenveel als FC Volendam in 1963/64, Cambuur in 1993/94 en Willem II in 2010/11).

● De drie voorgaande thuisduels in de Eredivisie van De Graafschap waarin ze zes of meer doelpunten incasseerden werden opgevolgd door een zege in de eerstvolgende thuiswedstrijd.

● Alleen bij SC Cambuur (1) begonnen er minder spelers aan alle competitiewedstrijden dit seizoen dan bij De Graafschap (2 – Hidde Jurjus & Bryan Smeets) en FC Groningen (2 – Sergio Padt & Simon Tibbling).

● De Graafschap wint naar verhouding minder persoonlijke duels dan welk ander team dit seizoen (41,9%).

● Youssef El Jebli gaf dit seizoen meer succesvolle voorzetten (8) dan elke andere speler van De Graafschap, ondanks dat hij slechts vier keer in de basis begon (459 speelminuten in totaal).

● Alleen De Graafschap (1 punt) presteerde dit seizoen slechter dan FC Groningen (2) in uitwedstrijden; daarnaast kregen de Groningers dit seizoen meer tegentreffers in uitduels dan welke andere ploeg (14).

Youssef El Jebli in actie tegen Feyenoord, de middenvelder gaf tot nu toe de meeste succesvolle voorzetten bij De Graafschap.
Youssef El Jebli in actie tegen Feyenoord, de middenvelder gaf tot nu toe de meeste succesvolle voorzetten bij De Graafschap.

● De laatste zeven doelpunten van FC Groningen werden gemaakt door zeven verschillende spelers.

● De enige keer dat Hedwiges Maduro twee keer scoorde in een Eredivisieduel was op de Vijverberg met Ajax, tijdens de gedeeld grootste thuisnederlaag ooit van De Graafschap in de Eredivisie (1-8 in augustus 2007).

● Michael de Leeuw kan de tiende speler worden met veertig Eredivisiedoelpunten voor FC Groningen. Het zou tevens zijn vijftigste Eredivisietreffer zijn, aangezien hij er ook tien voor De Graafschap maakte.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.