'De gemeente wil United Vansen eruit hebben'

Reacties

Hui Wang moet geen zeggenschap verliezen bij ADO Den Haag. Dat stelt de advocaat van de Chinese eigenaar in de zaak bij de Ondernemingskamer.

'De gemeente wil United Vansen eruit hebben'

De advocaat van United Vansen heeft een voorstel gedaan tijdens de zaak bij de Ondernemingskamer. Er moet een onafhankelijke bestuurder komen, een soort Chinese bruggenbouwer.

United Vansen moet daarbij geen verlies aan zeggenschap lijden. 'Wang moet betalen, maar mag niet bepalen… dat is zowel in China als in Nederland ongebruikelijk', stelde de advocaat tijdens haar betoog. In haar ogen staat Wang ook gewoon in zijn recht om bestuurders te ontslaan en aan te stellen.

Na een onderbreking ging de advocaat verder met haar betoog. 'De gemeente Den Haag wil United Vansen eruit hebben. Het verhaal van Voetbal International om United Vansen een euro te geven voor ADO, versterkt dat.'

In de rechtszaak tegen United Vansen had ADO drie eisen naar voren gebracht. Een verzoek om de aandelen van United Vansen door een ander te laten beheren, het aanstellen van een onafhankelijke commissaris die de functie van Wang als voorzitter van de rvc overneemt en het ongedaan maken van de aanstelling van nieuwe bestuurders (twee Chinese directeuren) en commissarissen. Een aanvullende eis van de commissarissen is dat Wang wordt geschorst als lid van de rvc.

Dossier Chinese soap bij ADO

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.