Verzoek tot uitstel United Vansen in zaak ADO afgewezen

Reacties

Het verzoek tot uitstel van United Vansen is dinsdag afgewezen door de ondernemingskamer. De zaak tussen de directie van ADO Den Haag NV en grootaandeelhouder United Vansen staat dus nog steeds voor donderdag 10.00 uur op de rol bij het Paleis van Justitie. United Vansen meende dat het te weinig tijd heeft gekregen om zich voor te bereiden op de zaak. De grootaandeelhouder daagt ook de directie van ADO voor de rechter.

Verzoek tot uitstel United Vansen in zaak ADO afgewezen

Het is overigens nu al duidelijk dat de president van United Vansen, Hui Wang (foto), niet aanwezig zal zijn. Hij zal zich laten vertegenwoordigen door een Nederlandse en een Chinese advocaat. ADO Den Haag wordt vertegenwoordigd door twee advocaten van NautaDutilh, mr. Paul Olden en mr. Robert Woudenberg. 

De directie van de club wil aantonen dat de grootaandeelhouder als grootste schuldenaar wanbeleid voert en er wordt gevraagd aan de rechter om meteen voorzieningen te treffen. Dat houdt in dat ADO Den Haag weer baas in eigen huis zou zijn.

Het is inmiddels duidelijk dat United Vansen beschikt over de benodigde financiële middelen om aan haar verplichtingen (ruim twee miljoen euro) te voldoen, maar het bedrijf maakt er een principezaak van. Het Chinese bedrijf wil de organisatie bij ADO Den Haag eerst zodanig herstructureren dat er controle kan worden uitgevoerd op het falende financiële beleid (zie persbericht).

Het is de Chinese aandeelhouder bijvoorbeeld een doorn in het oog dat twee Nederlandse bedrijven niet worden aangepakt door de huidige directie. De stichting 'un momento d'ado' en het bedrijf Starbalm zijn samen goed voor negen ton aan achterstallige rekeningen. Zo huurt 'un momento d'ado' een aantal skyboxen in het Kyocera-stadion, maar verhuurt het bedrijf die boxen vervolgens weer onder aan andere bedrijven.  

Met dat achterstallige bedrag van negen ton zou het huidige gat in de begroting al bijna zijn gedicht. United Vansen vindt het onbegrijpelijk dat de directie van ADO Den Haag nog geen stappen heeft ondernomen om deze bedrijven aan te pakken, maar dat de grootaandeelhouder wel een dagvaarding heeft gekregen. De directie van ADO (Mattijs Manders) zal dinsdag een dagvaardiging ontvangen wegens het mislopen van commerciële inkomsten. De inkomsten waren gebaseerd op plannen in China, die door de directie zijn afgeblazen. Die plannen, die in het persbericht uitgebreid worden omschreven, hadden de club vele tonnen moeten opleveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.