ADO kan Wang-ellende niet van zich afspelen tegen Utrecht

Reacties

ADO Den Haag zit ook na het thuisduel van zondag met FC Utrecht (0-2) nog in een dubbele crisis. Enerzijds houdt de oorlog met Hui Wang, de grootaandeelhouder die namens het Chinese Vansen United opereert, de club in de greep. Maar anderzijds is er ook sprake van een sportieve crisis.

ADO kan Wang-ellende niet van zich afspelen tegen Utrecht

ADO pakte immers tot zondag maar vier punten uit de laatste tien competitieduels, terwijl in de eerste vier duels van dit seizoen nog tien punten bijeen waren verzameld. De thuiswedstrijd tegen Utrecht was een mogelijkheid om de ellende rond de Chinese samenwerking, zaterdag kwam nog naar buiten dat de functie van Wang als grootaandeelhouder zelfs op het spel staat, even naar de achtergrond te verdringen.

Wang Out
Dat lukte in het begin geenszins. Voor de aftrap toonden de fans met 'Wang-out-shirts' ook al duidelijk aan aan welke kant te staan in de Haagse soap. ADO, dat om de wapens van Utrecht goed te bestrijden in een 4-4-2-tactiek aantrad, oogde in de eerste helft evenwel lamgeslagen.

Een saai eerste half uur werd in Den Haag besloten met het openingsdoelpunt. Bij de eerste échte kans was het immers direct raak. Yassin Ayoub dolde op de achterlijn diverse ADO-verdedigers en bediende Nacer Barazite. De spelmaker van de Domstedelingen, de laatste weken toch al op dreef, schoot uit de draai raak: 0-1.

De 0-1 is in de maak. Nacer Barazite schiet binnen.
De 0-1 is in de maak. Nacer Barazite schiet binnen.

ADO mocht van geluk spreken dat de rust ook met die 0-1 stand behaald werd. Eerst miste Sébastien Haller een enorme kans nadat hij zich met een duwtje had ontdaan van Tom Beugelsdijk. Op slag van rust haalde diezelfde ADO-verdediger opgelucht adem toen arbiter Pol van Boekel de bal net buiten het strafschopgebied neerlegde na een overtreding van Beugelsdijk op Ayoub. De herhalingen toonden dat de overtreding, die wel met geel werd bestraft, wél in het zestienmetergebied had plaatsgevonden.

Beugelsdijk
In de tweede helft tapte ADO wel uit een ander vaatje en was de grootste kans voor Gervane Kastaneer. Zijn inzet bij een enorme kans eindigde tegen de paal. Ook een systeemwijziging, Zeljko Petrovic schakelde door Sheraldo Becker en Dennis van der Heijden te brengen over naar 4-3-3, bood de thuisploeg uiteindelijk geen soelaas. Het was juist Utrecht dat, onder aanvoering van dirigent Barazite, aan een tweede goal rook. Kort na een afgekeurde, en schitterende, goal van Haller volgde een nieuwe tegenvaller voor ADO. Toen het Haags kwartiertje aanbrak, stond Beugelsdijk immers te balen langs de lijn omdat hij zojuist zijn tweede gele kaart had gekregen na een overtreding op Barazite. Even daarvoor was Thomas Meissner na een elleboogstoot aan het adres van Haller nog ontsnapt aan een rode kaart.

Met een  man minder werd het nog bijna 1-1 toen Aschraf El Mahdioui de paal raakte, maar gooide Haller met een intikker op aangeven van Richairo Zivkovic het duel in het slot. Daardoor haalde de ploeg dus uit de laatste elf competitieduels maar vier punten. De nummer vijftien van de Eredivisie heeft inmiddels nog maar een punt voorsprong op PEC Zwolle, twee op Roda JC Kerkrade en drie op hekkensluiter Go Ahead Eagles.

Opgebloeid
Het perspectief van Utrecht is heel anders. Na een moeizame competitiestart is de formatie van Erik ten Hag opgebloeid en werden vijftien punten behaald uit de laatste zeven optredens in de Eredivisie. Het resultaat is daarmee, in ieder geval voor even, een zesde plek. Twente kan de Domstedelingen door te winnen bij Willem II vanmiddag (aftrap 14.30 uur) weer een plekje doen zakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.