De Bruyne vergroot zorgen bij België

Reacties

Bondscoach Roberto Martínez heeft de nodige personele problemen in aanloop naar het WK-kwalificatieduel van België met Griekenland. In navolging van Thomas Meunier en Eden Hazard is ook Kevin De Bruyne waarschijnlijk niet fit genoeg om zaterdag (20.45 uur) te spelen in het Koning Boudewijnstadion.

De Bruyne vergroot zorgen bij België

De middenvelder van Manchester City kampt met liesproblemen en moest vrijdag de training overslaan. Volgens Sporza is De Bruyne definitief niet inzetbaar tegen Griekenland, maar Martínez hield op de persconferentie nog een slag om de arm.

'Kevin voelde gisteren op het einde van de training iets aan de lies en kon daardoor vandaag niet meetrainen. Als hij zich zaterdag niet honderd procent fit voelt, speelt hij niet', aldus de bondscoach.

Van Hazard (kuit) en Meunier (enkelblessure) was al eerder bekend dat ze niet in actie kunnen komen tegen Griekenland. Martinez denkt aan Moussa Dembélé als vervanger van de vleugelverdediger. Ook Toby Alderweireld is een optie op die positie.

België staat in de WK-kwalificatie bovenaan in groep H met twee punten voorsprong op naaste belager Griekenland. Dinsdag spelen De Rode Duivels een oefeninterland in en tegen Rusland (aftrap 18.00 uur). Daar zijn Meunier en Hazard sowieso niet bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.