Hazard vervangt zijn grote broer bij België

Reacties

Bondscoach Roberto Martínez heeft Thorgan Hazard opgeroepen voor het nationale elftal van België. De Borussia Mönchengladbach-middenvelder is de vervanger van zijn broer Eden.

Hazard vervangt zijn grote broer bij België

Eden Hazard liep een dag voor het competitieduel van Chelsea met Stoke City een kuitblessure op tijdens de training. De 26-jarige aanvaller meldde zich maandag nog wel bij het nationale elftal, maar moest het trainingskamp vervolgens toch geblesseerd verlaten.

De absentie van de ene Hazard was goed nieuws voor een andere Hazard. De drie jaar jongere Thorgan sluit dinsdag aan bij De Rode Duivels. De offensieve middenvelder speelde tot nu toe slechts twee interlands voor België. In mei 2013 maakte hij zijn debuut in het vriendschappelijke duel met de Verenigde Staten. Daarna moest hij zo'n drieënhalf jaar wachten op zijn tweede interland. Op 9 november 2016 viel hij in tegen het Nederlands elftal (1-1).

Thorgan Hazard is met vijf doelpunten en drie assists dit seizoen een belangrijke kracht bij Gladbach, maar was in eerste instantie niet geselecteerd door Martínez. Met onder anderen Dries Mertens, Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne en Nacer Chadli is de concurrentie voor de posities achter de spits moordend.

De 23-jarige Thorgan lijkt dan ook niet op een basisplaats te hoeven rekenen in het WK-kwalificatieduel met Griekeland van aanstaande zaterdag, aangezien hij afgelopen zondag tegen Bayern München pas zijn rentree maakte na weken blessureleed. 'Hij is fit, maar kan nog niet een hele wedstrijd spelen', aldus Martínez op zijn persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.