De Boer: 'Zivkovic moet het volgend seizoen laten zien'

Reacties

Richairo Zivkovic krijgt volgend seizoen bij Ajax mogelijk meer concurrentie en zal moeten bewijzen dat hij klaar is voor het grote werk. Dat stelt trainer Frank de Boer over de spits die dit seizoen voor de beloften in de Jupiler League achttien treffers maakte.

De Boer: 'Zivkovic moet het volgend seizoen laten zien'

De zoektocht van Ajax naar een ervaren aanvaller betekent dat Zivkovic (18) er opnieuw een concurrent bij zal krijgen. De Boer heeft aangegeven dat de ervaren Rafael van der Vaart, die een aanbieding van Ajax in beraad heeft, ook voor de spitspositie in aanmerking komt.

Voor die plek heeft de coach tevens Arek Milik (links op foto met Zivkovic) en Kolbeinn Sigthórsson ter beschikking. Naar verwachting zal Sigthórsson komende zomer uit Amsterdam vertrekken. In dat geval zal de strijd om de spitspositie gaan tussen Milik, Zivkovic en de gewenste ervaren versterking.

'Zivkovic moet volgend seizoen laten zien dat hij er klaar voor is', vindt De Boer. 'Op dit moment is hij dat nog niet. We willen op elke positie op meerdere paarden kunnen wedden. We gaan straks een lang seizoen tegemoet en daar hebben we een sterke selectie bij nodig.'

Lees in Voetbal International deze week een uitvoerig verhaal over de sportieve plannen van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.